Paylaşmak Güzeldir :)

Featured Slider

Subscribe me

Siparişleriniz için lütfen aishasbazaar@gmail.com yada info@aishasbazaar.com adresinden bize ulaşın.
Ödemeler havale,eft,posta çeki ve paypal üzerinden kabul edilmektedir.Ürünler hakkında bilgi almak için e-mail atabilir yada ürün altına yorum bırakabilirsiniz.
Kargo ücreti Türkiye'nin her yerine 5 TL olup,50 TL ve üzeri alışverişlerinizde bedavadır.Ödemelerinizi hesabımıza yatırmanız halinde,ürünler en geç 3 iş günü içinde kargoya verilecektir.

19 Eylül 2012 Çarşamba

"NEDEN DOĞAL SABUN KULLANMALIYIZ?" SORUSUNUN CEVABI VE KİMYASAL İÇEREN SABUNLARIN ZARARLARI:



Öncelikle marketlerden vs. aldığımız süslü,paketli rengarek sabunların içerisinde hangi kimyasal maddelerin bulunduğuna bir göz atalım;

Sodium İsethionate - deterjan
Stearik Asit - plastik
EDTA - sentetik koruyucu, göz ve sinüsleri rahatsız edebilen bir madde
Titanium Dioxide - beyazlatıcı
Propilen Glikol - petro kimya ürünü
Sodium Lauryl Ether Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, Ammonium Lauryl Ether Sulfate, Ammonium Laureth Sulfate - sıvı sabun, şampuan, diş macunu gibi ürünlerde kullanılan deterjanlar.

*Sabunun tarihçesi epey eskidir.Eski Mısır'da,Kleopatra’nın en büyük tutkusu günlük banyosunu sabunla yapmaktı. O dönemde odun külleri bitki yağları, kepek ve sodayla birlikte ısıtılarak sabun benzeri bir karışım elde edilirdi. Yumuşak karışım sabun etkisi yaratırken, küller de peeling görevi görürdü. Önceleri tıpta ‘haricen tedavi edici' olarak ele alınan sabun, zamanla vücut temizliği için kullanılmaya başlandı. Geçmişten günümüze sabun, bulaşıcı hastalıkların ortaya çıkışında dezenfekte olarak kullanılıyor. Kişisel temizliklerine düşkün olan Mısırlılar, deri hastalıklarından korunmak için, hayvan ve sebze yağları ile alkalinli tuzdan elde edilmiş sabunsu bir maddeyle yıkanıyorlardı. Bu şekilde hem kişisel temizliklerini yerine getiriyor hem de yaralarını tedavi ediyorlardı. M.S. II. yüzyılda yaşamış eski Yunan hekimi Galenos Klaudios, sabunun deri hastalıkları temizliğinde etkili olduğunu belirtiyor, hastalarına sabunu tavsiye ediyordu.

Şimdilerde ise saç dökülmesi veya kepeğe çare olması için kullanılan ürünlerin, normalde kullandığımız şampuanlarla ortak maddesi “sodium lauryl ether sulfate” veya “sodium laureth sulfate” denilen deterjan maddesini içermesidir. (Bazılarında sodium yerine ammonium’a da rastlanıyor.)
Bu maddeler aşırı ve dikkatsiz kullanımda bazı bünyelerde göze, kalbe, ciğerlere ve hatta beyne nüfuz edebiliyor ve uzun vadede ciddi riskler oluşturabiliyor. Ayrıca saç dökülmesine, gözde katarakta sebep olabiliyor, çocukların gözlerinin gelişimini engelleyebiliyor, koruyucu yağ tabakasını soyarak cildin doğal korumasını devre dışı bırakabiliyor.
Endüstriyel sabunların da (MIT, EDTA vb. içeren) çoğu aslında gerçek sabun değil, sentetik deterjan maddelerinden oluşuyor.
Ege üniversitesinin bahsettiğimiz gibi,kimyasal içerikli sıvı sabunlar üzerinde yaptığı araştırmada sıvı sabunların elimizdeki açık yaralara temas ettiginde %100 cilt kanseri riski tasidigini ve Ankara Onkoloji Hastanesi'ne yapilan basvurularda son 4 yilda "Cilt Kanseri" hastalarinin sayisinin %94 arttığını bildirmektedir.

“Sabun” deyip geçmeyin.Temizliğin ana maddesi olan sabun,her evde kullanılıyor.Kimyasallardan ve kanserojenlerden korunmak için doğal sabun kullanmalıyız.
Aisha’s Bazaar’da satılan,%100 doğal içerikli, çeşitli bitki ve meyve özleri ile bitkisel gliserin kullanılarak yapılmış sabunlarımız metal kullanılmadan iple kesilmiş ve tamamen organiktir. Egzama, sedef, alerji, güneş lekesi, çatlak, selülit gibi cilt hastalıklarına olduğu gibi aynı zamanda kepek, kaşıntı, saç dökülmesi gibi çeşitli saç problerine de etkili çözümler sunmaktadır .
Ayrıca baby shower partileri, doğum günleri, nikah gibi özel günleriniz için farklı konseptlerde hazırlanmış el yapımı sabunlarımız da bulunmaktadır .
Artık pahalı kozmetik ürünlerine para vermenize gerek kalmayacak.Çok uygun fiyata, farklı ödeme seçenekleriyle sabunlarımıza kolaylıkla sahip olabilir, sağlıklı ve güzel bir görünüme sahip olabilirsiniz Sağlığa hiçbir zararı olmayan,organik sabun çeşitlerimiz için web sitemizi ziyaret ederek, online alışveriş mağazamızdan güvenle alışveriş yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli düşünce ve taleplerinizi bekliyorum,Sevgiler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Test Footer 2

 

DAHA FAZLASI İÇİN BİZİ FACEBOOK'TA BULUN :)

Hakkımda

Fotoğrafım
İstanbul, Türkiye
Doğal güzelliğin 'küçük' sırları..

Kim Nereden Gelmiş?

Aisha's Bazaar Copyright © 2009 Shopping Bag is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal